Terug naar de openingspagina van de RechtenSite.nl Juridische Vacatures voor een juridische baan, bijbaan of werk. Vacature-sites


informatie Privacy en persoonsgegevens

Privacy en persoonsgegevens omschrijving

Voor dit rechtsgebied is er nog geen omschrijving opgesteld.


Ga direct naar
beroepsverenigingen
boeken
informatie dossiers
nieuws
organisaties
rechtspraak
samenvattingen
studieverenigingen
tijdschriften
wetgeving

Privacy en persoonsgegevens omschrijving


Offerte opvragen van een gespecialiseerde advocaat

Gratis online offerte opvragen van een Privacy en persoonsgegevensadvocaat.
Juridische dossiers met informatie en antwoord op vragen.

Dossiers op het gebied van Privacy en persoonsgegevens

Voor dit rechtsgebied bevat de database nog geen dossiers.
actueel juridisch nieuws

Actueel juridisch nieuws Privacy en persoonsgegevens

Nieuws

Actueel nieuws privacyrecht
Het laatste juridische nieuws op het gebied van het privacyrecht.
Bron:SOLV advocaten

Actueel nieuws privacyrecht
Het laatste nieuws op het gebied van het privacyrecht.
Bron: Recht.nl

Handleiding voor verwerkers van persoonsgegevens
Deze handleiding is bestemd voor de personen, organisaties, ondernemingen en overheidsinstellingen die persoonsgegevens verwerken.
Bron: Justitie.nl.

Internetprivacy.nl
Website met praktische informatie en nieuwsdossiers over allerlei facetten van online privacy.

Netkwesties.nl Nieuwsbrief
Netkwesties is een uitgave (nieuwsbrief) van XS4ALL over vrijheid, rechten en regels op internet. Op de website kan ook in het archief gezocht worden.

Juridische Boeken

Boeken Privacy en persoonsgegevens

Boeken

Wetenschappelijke juridische boeken Privacy en persoonsgegevens. Direct online te bestellen. Klik op de titel voor meer informatie.

Bundel Sport en Recht

Kluwer collegebundel -
Schrijver(s): Kluwer

Beroepsvereniging van advocaten, specialisten of juristen

Beroepsvereniging van specialisten Privacy en persoonsgegevens

Beroepsverenigingen

Voor dit rechtsgebied bevat de database nog geen beroepsverenigingen.
Studieverenigingen en organisaties

Studieverenigingen

Binnenkort verschijnen hier studieverenigingen op het gebied van Privacy en persoonsgegevens.
Jurisprudentie en rechtspraak Privacy en persoonsgegevens

Rechtspraak - jurisprudentie

Hieronder staan websites waar je Nederlandse (nationale), Europese en internationale rechtspraak (jurisprudentie) op het gebied van Privacy en persoonsgegevens kunt vinden.

Van de laatste actuele en nieuwste rechtspraak, jurisprudentie en uitspraken tot aan belangrijkste standaardarresten uit het verleden.

Laatste rechtspraak en jurisprudentie Privacy en persoonsgegevens

- Corpus Doctum
Juridische databank met samenvattingen van rechtspraak en jurisprudentie en tevens uitleg over rechtsbegrippen en termen. De databank bevat (sedert 1992) rechtspraakextracten van belangrijke uitspraken van de Hoge Raad en enkele internationale gerechten m.b.t. civiel (burgerlijk) recht, strafrecht en procesrecht.

College Bescherming Persoonsgegevens
Informatie en uitspraken van het College Bescherming Persoonsgegevens (de vroegere Registratiekamer) over privacy en over zorgvuldig gebruik van persoonsgegevens.

Het Europees Hof voor de Rechten van de mens
Informatie en rechtspraak (jurispudentie) van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (The European Court of Human Rights)

Privacy jurisprudentie Databank
Jurisprudentie op het gebied van de privacy.

Organisaties

Verenigingen en organisaties Privacy en persoonsgegevens

Organisaties

Bits of Freedom
Privacy en burgerrechten organisatie. Bezigheden: auteursrecht, balans tussen opsporing en privacy, vrijheid van meningsuiting en spam.

Merkenbureau Heemskerk B.V.
Het startpunt voor online registratie van merken, design, ideeŽn, concepten en domeinnamen. Start hier voor merkonderzoek, merkregistratie, merkbescherming en modelbescherming.

World Privacy Forum
Wereldwijde organisatie dat onderzoek doet op het gebied van technologie en privacy.

wetten en regels

Wetten, verdragen en regels Privacy en persoonsgegevens

Wetgeving en regels

Databankenwet
Bron: IVIR

Rijkswet op het Nederlanderschap
Bron: wetten.nl

Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden
Bron: wetten.nl

Wet Algemene Bepalingen
Bron: wetten.nl

Wet bescherming persoonsgegevens (WBP)
Bron: wetten.nl

Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens
Bron: wetten.nl

Wet op de identificatieplicht
Bron: wetten.nl

Wet Politieregisters (WPOLR)
Bron: St-AB.nl

Juridische tijdschriften

Tijdschriften Privacy en persoonsgegevens

Tijdschriften

Wetenschappelijke juridische tijdschriften, bladen en magazines Privacy en persoonsgegevens. Met samenvattingen van de laatste actuele ontwikkelingen zoals nieuwe rechtspraak (jurisprudentie) en wetgeving (wetten). Ook de juridische uitgaves van Privacy en persoonsgegevens beroepsverenigingen zijn te vinden.

IER (Intellectuele eigendom en reclamerecht)
De actuele ontwikkelingen binnen auteursrecht, merkenrecht, octrooirecht, modellenrecht, kwekersrecht, handelsnaamrecht, onrechtmatige publicaties, recht inzake misleidende reclame, mededingingsrecht en reclamerecht.

Informatierecht AMI
Tijdschrift voor auteursrecht, mediarecht & informatierecht.

IPworldonline.com
Op deze website vind je artikelen uit de tijdschriften:
Copyright World Magazine
Paten World Magazine
Trademark World Magazine.

Mediaforum
Tijdschrift van de VMC. Vereniging voor Media- en Communicatierecht. Onderwerpen: de regulering van publieke en commerciŽle omroep, de juridische positie van journalisten en programmamakers, reclameregels, onrechtmatige uitlatingen, de regulering van de nieuwe informatiediensten en de liberalisering van de telecommunicatiemarkt.
Verder aandacht voor internationale kwesties, zoals grensoverschrijdende omroep, de verdeling van frequenties, de plaatsing van satellieten en de discussies in het kader van de Europese Unie, de Raad van Europa en de ITU.

Privacy & Informatie (P&I )
Dit tweemaandelijkse tijdschrift besteedt aandacht aan alle vormen van privacy. De nadruk ligt op de informationele privacy: privacy- aantasting en -bescherming samenhangende met ontwikkelingen op het gebied van de Informatie- en Communicatietechnologie. Daarnaast bevat ieder nummer een nieuwskatern van het College Bescherming Persoonsgegevens.

Rechtspraak Contractenrecht (RCR)
Rechtspraak Contractenrecht publiceert maandelijks de belangrijkste uitspraken op de diverse deelterreinen van het contractenrecht.

Rechtspraak van de Week
RvdW bevat alle beschikbare uitspraken van de civiele kamer en de strafkamer van de Hoge Raad alsmede een selectie van uitspraken van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, het Hof van Justitie van de EG en het Benelux-Gerechtshof. Met RvdW beschikt u iedere week over een compleet overzicht van de Hoge Raad-jurisprudentie en tweewekelijks over een overzicht van de belangrijkste rechtspraak van de Europese hoven.

Samenvattingen

Samenvattingen Privacy en persoonsgegevens

Samenvattingen

Hieronder staan de uittreksels, samenvattingen en stamplijsten voor Privacy en persoonsgegevens.


Op dit gebied heeft onze database nog geen samenvattingen.
juridische advertenties en adverterdeerders
disclaimer rechtensite
Wij doen onze uiterste best om de informatie zo goed mogelijk van kwaliteit te houden. Indien u onverhoopt toch een fout tegenkomt houden wij ons ten zeerste aanbevolen voor reacties.
copyright De RechtenSite.nl sinds 2001
Iedere verveelvoudiging of openbaarmaking van enige informatie afkomstig van deze website zonder toestemming van De RechtenSite.nl (kvk 34372078) is uitdrukkelijk verboden. Alle rechten zijn voorbehouden aan De RechtenSite.nl
Alle Nederlandse advocatenkantoren en advocaten
Zoek een advocaat of advocatenkantoor nodig in de stad:

Aalsmeer, Aalten, Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Ameland, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Appingedam, Arnhem, Assen, Asten, Baarn, Badhoevedorp, Barneveld, Bemmel, Beneden-Leeuwen, Bennekom, Bergen, Bergen op Zoom, Best, Beuningen, Beverwijk, Biddinghuizen, Bloemendaal, Bodegraven, Bolsward, Borne, Boskoop, Boxmeer, Boxtel, Breda, Breskens, Brielle, Buren, Bussum, Capelle aan den IJssel, Castricum, Coevorden, Cuijk, Culemborg, Delft, Delfzijl, Den Bosch ('s-Hertogenbosch), Den Haag, Den Helder, Deurne, Deventer, Didam, Dieren, Doesburg, Doetinchem, Dokkum, Dongen, Dordrecht, Drachten, Driebergen, Dronten, Druten, Duiven, Echt, Ede, Eerbeek, Eindhoven, Elburg, Elst, Emmeloord, Emmen, Enkhuizen, Enschede, Epe, Ermelo, Etten-Leur, Franeker, Geldermalsen, Geldrop, Geleen, Gemert, Goes, Goirle, Goor, Gorinchem, Gouda, Grave, Groesbeek, Groningen, Haaksbergen, Haarlem, Halsteren, Hardenberg, Harderwijk, Harlingen, Hattem, Heemskerk, Heerde, Heerenveen, Heerhugowaard, Heerlen, Heiloo, Hellevoetsluis, Helmond, Hengelo, Hillegom, Hilversum, Hoofddorp, Hoogeveen, Hoogezand-Sappemeer, Hoorn, Huizen, Hulst, IJmuiden, IJsselstein, Joure, Julianadorp, Kaatsheuvel, Kampen, Kerkrade, Klazienaveen, Krommenie, Langedijk, Leek, Leerdam, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam, Lelystad, Leusden, Lichtenvoorde, Lichtenvoorde, Lochem, Losser, Maastricht, Malden, Meppel, Middelburg, Mijdrecht, Naaldwijk, Naarden, Nieuw-Vennep, Nieuwegein, Nijmegen, Nijverdal, Nuenen, Nunspeet, Oisterwijk, Oldenzaal, Ommen, Oosterhout, Oss, Oudenbosch, Pijnacker, Purmerend, Putten, Raalte, Raamsdonksveer, Renkum, Rheden, Rhenen, Rijssen, Roden, Roermond, Roosendaal, Rosmalen, Rotterdam, Schagen, Scheveningen, Schiedam, Schijndel, Schiphol, Sittard-Geleen, Sneek, Soest, Spakenburg, Spijkenisse, Stadskanaal, Steenwijk, Stein, Terneuzen, Terschelling, Texel, Tiel, Tilburg, Twello, Uden, Uithoorn, Ulft, Urk, Utrecht, Vaals, Vaassen, Valkenburg, Valkenswaard, Veenendaal, Veghel, Veldhoven, Venlo, Venray, Vlaardingen, Vlieland, Vlissingen, Volendam, Voorburg, Voorschoten, Vriezenveen, Vught, Waalwijk, Waddinxveen, Wageningen, Wassenaar, Weert, Weesp, Westland, Wierden, Wijchen, Wijk bij Duurstede, Winschoten, Winterswijk, Woerden, Wolvega, Zaandam, Zaanstad, Zaltbommel, Zandvoort, Zeewolde, Zeist, Zevenaar, Zierikzee, Zoetermeer, Zutphen, Zwolle.

Zie onze pagina met een overzicht van alle Nederlandse advocatenkantoren.